От няколко дни софийският общински щаб обсъжда вариант, при който родителите с децата ще могат

...
От няколко дни софийският общински щаб обсъжда вариант, при който родителите с децата ще могат
Коментари Харесай

До няколко ще позволят разходки в паркове на родители и деца в София

От няколко дни софийският общински щаб обсъжда вид, при който родителите с децата ще могат да се разхождат в огромните паркове на града. Броени дни остават да оповестим това като опция, обяви в ефира на Нова телевизия заместник-кметът по образованието доцент доктор Тодор Чобанов.

Чобанов даде и детайлности за кандидатстването за първи клас. „ Нека родителите влязат в уеб страницата на Столична община. Кампанията стартира, има типова бланка, готова за попълване. Има лист с всички общински учебни заведения с имейли, на които родителят изпраща заявката, до 2-3 дни получава отговор с номера на полученото заявление, след което от 1 юни стартират класиранията ”, поясни зам.- кметът.

„ Другата оригиналност е, че премахнахме редица документи, които ще ревизираме по длъжностен път. Това е най-много обвързвано с адреса, само че и със фамилното състояние, удостоверенията за децата. Няма да се заплащат такси за тези документи ”, съобщи Чобанов и добави, че записването ще става на идващ стадий, след приключването на ограниченията.

Очаква се около 12 000 деца да бъдат записани в общинските учебни заведения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР